Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

terugkomst paaseiland

  • anne 1976

    Hallo,

    Wij willen onze vakantie in Chili eindigen met een bezoek aan Paaseiland. Daarna vliegen we weer terug naar Santiago om vervolgens van daaruit weer naar huis te vliegen. Maar aangezien er in Santiago niet zoveel te zien/ te doen is willen we onze tijd in Santiago zo kort mogelijk houden.

    Maar dan ook weer niet te kort in geval van vertragingen/annuleringen van de vlucht vanaf Paaseiland terug naar Santiago. Komt het vaak voor dat vluchten van Paaseiland terug naar Santiago niet doorgaan (bijv. ivm slecht weer) of om andere redenen flinke vertragingen oplopen? N.B.; we willen in oktober gaan.

    Zou 1 nacht in Santiago voldoende zijn om onze internationale vlucht naar huis te halen? Dus; bijv. op donderdag van Paaseiland naar Santiago vliegen, een nacht in Santiago en dan de volgende dag (vrijdag) naar huis vliegen? Is dat te risicovol en kunnen we beter 2 nachten in Santiago plannen?

    Verder een andere vraag;

    Hoeveel dagen zouden we nodig hebben voor Paaseiland? Zelf dachten we aan 4 dagen en 5 nachten, excl. de vliegdagen. Is dat te kort?

    Alle info en tips zijn welkom!

    Anne

  • Heleen en nico

    Hoi Anne,

    wij zijn vorig jaar december op paaseiland geweest. het is een bijzondere plek om te zijn. Wij waren er 5 dagen, dat was genoeg voor ons om lekker rond te rijden en de beelden te bekijken. Het is er niet erg goedkoop, maar dat is logisch gezien de afstand van het vaste land;) Als je het eiland wil bekijken kan je het beste een scootertje of autootje huren, dan kan je zelf bepalen wanneer je waar bent en heb je niet zo'n last van busjes met toeristen. Verder is het dorpje leuk om even door heen te wandelen en kan je ook nog een vulkaan met kratermeer beklimmen. Wij hebben op paaseiland gekampeerd op de enige camping die het eiland rijk is, erg grappig, je hoort de golfen 's nachts rollen vanuit je tent!

    In Santiago hebben wij geslapen in een Hostel van Hostelling International. Makkelijk te bereiken vanaf het vliegveld met het openbaar vervoer. Persoonlijk denk ik dat je aan een extra dag wel genoeg hebt…maar voor de zekerheid kan je er ook twee nemen. Santiago is nog best een leuke stad met oude gebouwen en leuke terrasjes, je kan er ook aardig shoppen! Als wil boeken kan je dat doen op de website van de nederlandse HI, stayokay.

    veel plezier!

    heleenennico.reismee.nl